lunes, 6 de abril de 2009

Manifest Republicà

El dia 14 d’abril de 1931 la veu del poble va parlar, i va dir que no volia continuar amb aquella monarquia que el 13 de septembre de 1923 refrenà el incruent colp d’estat de Primo De Rivera posant fi al regim lliberal de parlamentarisme de la Restauració. Després d’aquesta dictadura vingué la “dictablanda”del General Berenguer, el cual va afusellar als primers Màrtirs de la República, els Capitans Galán i Garcia en desembre de 1930, poc després de la sublevació de Jaca. Aquestos afusellaments foren el detonant per a “republicanitzar” a la societat. La proclamació de la 2ª República sense derramament de sang i la caiguda de la monarquia eren el mes clar exponent de que el regim monàrquic de la Restauració no va saber donar resposta als cambits que la societat havia experimentat al llarg dels primers 30 anys de segle.
Desprès de cinc anys, el 18 de juliol de 1936 una banda de delinqüents (perquè no cal altre qualificatiu per a aquestos criminals) capitanejats per el major criminal de la història, eixe nanno amb veu de pito que encara avui alguns es neguen a condemnar, i que desgraciadament per a nosaltres tenim que suportar tindre carrers i places en els noms d’aquestos malparits. Be com anava dient, el 18 de juliol aquestos malparits amb el suport de monàrquics, tant Carlistes com Borbons i el suport dels feixismes alemà i italià ens portaren a tres anys de guerra i quaranta de dictadura i repressió.
Aquest nanno amb veu de pito, va ser el que el 21 de juliol de1969 presentà al consell del regne (no oblidem que Espanya seguia sent un regne durant la dictadura) i l’endemà a les corts, al príncep Joan Carles. I el dia següent 23 de juliol Joan Carles I jurà oficialment:
“lealtad a Su Excelencia el Jefe del Estado y fidelidad a los Principios del Movimiento y las Leyes Fundamentales”.
Tot açò m’entres a les presons de tota Espanya seguien tancant i assassinant a tots els que defenien la llibertat i la legalitat de la 2ª República, i tots els que desgraciadament estaven lluitant i morint fora de les nostres fronteres per no poder traspassar-les.
Per tot açò, perquè la monarquia es hereditària d’un regim feixista imposada per un dictador, es per lo que demanem que els tornen la legalitat que el poble va aconseguir sense derramament de sang aquell 14 d’abril de 1931.

SALVADOR MIRALLES MARTINEZ
COORDINADOR LOCAL DE EU MUTXAMEL

No hay comentarios:

Publicar un comentario